Brandsäkra kassaskåp – Skydda dina värdesaker från brand

Ett brandsäkert kassaskåp är en säker låda som är tillverkad speciellt för att skydda mot brandskador. De är utformade för att förvara värdesaker, t.ex. pengar och juridiska dokument, från skador till följd av en brand. Brandfasta kassaskåp innehåller ett metallskikt som bidrar till att minimera värmeöverföringen in i själva kassaskåpet. Den metall som används i dessa typer av kassaskåp är vanligtvis en legering med höga värmebeständiga egenskaper. Hos Butikskassa.com hittar du många brandklassade kassaskåp att välja på.

Alla brandsäkra kassaskåp har tjocka isoleringsskikt, men inte alla har tjocka metallskikt som på brandsäkra arkivskåp eller rumsskåp som kan vara hundratusentals kronor dyrare än väggmonterade eller fristående brandsäkra vapenskåp . Generellt sett vill du köpa ett kassaskåp som har verifierats oberoende av ett ackrediterat testföretag och bör vara till 1/2 timme, inte bara 30 minuter.

Att tänka på när du köper ett brandsäkert kassaskåp

För att hjälpa till att skydda dig och dina skatter från skadorna av en brand eller en extrem värmehändelse har vi listat några av de viktigaste egenskaperna för brandsäkra kassaskåp nedan:

  • Väggarna bör vara minst ½” tjocka. – Det bör inte finnas några luftspalter runt dörren eftersom detta resulterar i högre ugnstemperaturer inne i kassaskåpet som kan leda till fel. – Se till att det finns gott om utrymme mellan hyllorna så att metallen kan expandera utan att böjas eller bockas
  • Högre pris är inte alltid lika med bättre skydd – se till att produkten har testats och certifierats oberoende av UL (Underwriters Laboratories) och att det anges på deras etikett.

Ett idealiskt val för ett brandsäkert kassaskåp är ett kassaskåp som har testats och certifierats oberoende för att uppfylla eller överträffa följande:

  • UL 1037, Standard for Safes and Security Containers
  • CAN/ULC-S101, Standard for Fire and Open Hazard Safety
  • CAN4-S115-M86 Fire Test of Storage Cabinets (brandtest av förvaringsskåp)

Låt dig inte luras av billiga brandskåp, eftersom de inte kommer att skydda dina värdesaker från en brand eller extrem värme under lång tid. Se till att det kassaskåp du väljer har testats och certifierats för att uppfylla en internationell standard.

Hur sätter man fast ett kassaskåp?

Detta beror på kassaskåpet och vad du vill säkra. Ett större kassaskåp har förborrade hål runt botten där du kan använda knäppbultar eller liknande för att fästa det på golvet och ofta även på väggen för att hindra välutrustade inbrottstjuvar från att ta bort det. Vissa kassaskåp levereras med egna fästen som används för detta ändamål, men de erbjuder alltid mer flexibilitet än kommersiella produkter som aldrig utformats för att montera ditt vapenskåp.

I allmänhet bör alla höga skåp monteras i något stationärt som ett betongfundament om möjligt, annars åtminstone solida träbjälkar direkt under det. Allt annat gör dig sårbar för tjuvar som använder hävstångsverktyg eller brutalt våld att bryta sig in.

För bästa möjliga säkerhet bör du verkligen välja ett kassaskåp som levereras med egna förborrade förankringshål, vilket är särskilt viktigt när du fäster det i golvet. Oavsett hur bra ditt hänglås eller din låsmekanism än är, kommer seriösa inbrottstjuvar alltid att välja våld om de inte kan få tillgång till dina vapen på det lagliga sättet.